Cum îți deschizi un SRL ca student!

2.5 Minute

Cum îți deschizi un SRL ca student!

Dacă te gândești că vrei să-ți deschizi o afacere, încă de pe băncile facultății, trebuie să știi ce este bine să faci și care este procesul prin care trebuie să treci pentru a-ți înființa un SRL. În acest articol vei învăța care sunt pașii necesari pentru înființarea unei societăți și cum poți beneficia de o reducere de câteva sute de lei, pentru că ești student.

De ce taxe și tarife ești scutit la înființare?

Daca esti student si vrei sa pornesti o afacere statul te sprijina, prin scutiri de taxe și tarife pentru:

 • Autorizarea functionarii comerciantilor
 • Operațiuni de înmatriculare la ONRC și cele efectuate de Biroul Unic din cadrul ONRC
 • Obținerea autorizatiei de desfășurare a unor activități economice in mod independent, de la administratia publica
 • Publicarea incheierii de inmatriculare pronunțate de judecătorul delegat de la ONRC de pe langa tribunal, în Monitorul Oficial al României partea a IV-a
 • Taxe de timbru notariale în cazul actelor ce necesita autentificare:
  • În cazul în care societatea comerciala este constituită prin subscriptie publica
  • În cazul în care printre bunurile subscrise ca aport in natura la capitalul social se afla un teren
  • In cazul in care forma juridica a societatii implică răspunderea nelimitată a asociatilor sau a unora dintre aceștia pentru obligațiile sociale

Trebuie totuși să îndeplinești următoarele condiții:

 • Să fii sub 30 de ani
 • Minim în anul II de studiu, promovand toate obligațiile prevăzute de senatul Universității.
 • Urmezi cursuri de scurta sau lunga durata la o instituție de învățământ superior acreditată

Facilitățile prezentate mai sus nu includ taxa achitata pentru verificarea și rezervarea firmei și a emblemei respectiv taxa judiciara de timbru si timbru judiciar. Specialistii juridici avertizează studenții ca aceste facilități se acorda numai o singura data pentru un singur student sau pentru un grup de studenți care doresc sa intemeieze o firma impreuna.

De asemenea, este foarte important de reținut ca în situația în care intervine cesionarea totala sau parțială a acțiunilor sau a părților sociale în termen de 3 ani, fondatorii societății vor fi obligați să restituie integral suma reprezentand totalitatea reducerilor de taxe acordate la înființarea firmei respective. Cu alte cuvinte, trebuie ca afacerea ta să fie deschisă pentru minim trei ani dacă beneficiezi de aceste beneficii.

Cum primești reducerea?

Ca să primești reducerea, ai nevoie de o adeverință de la Universitate care atestă faptul că îndeplinești toate condițiile legale pentru primirea reducerii! Cel mai bine este să mergi la secretariatul facultății tale și să întrebi ce trebuie să faci pentru a primi adeverința! De obicei poți primi documentul în aceeași zi, însă în funcție de facultate e posibil să ai nevoie de foaia matricolă sau alte documente.

De ce documente ai nevoie pentru înființarea societății?

Persoanele care doresc să își înființeze o afacere în timpul anilor de la facultate trebuie sa obtina următoarele documente oficiale:

 • Copie de pe B.I./C.I./Pașaport- asociat unic/asociați;
 • Copie de pe B.I./C.I./Pașaport- administrator/administrator;
 • Copie de pe Actul de Spațiu pentru stabilirea sediului social: contractul de inchiriere, (subinchiriere), de comodat etc. însoțită de o copie de pe actul de identitate al proprietarului imobilului;
 • Trei variante pentru denumirea întreprinderii;
 • O adeverință eliberată de secretariatul instituției de invatamant superior acreditate care atesta faptul ca solicitantul îndeplinește toate condițiile legale pentru a putea beneficia de reducerile de tarife și taxe la constituirea unei firme.

Trebuie să știi că pentru înființarea societății, trebuie să vii cu un capital social minim de 200 de lei. Îți recomandăm să lucrezi cu o firmă de înființări societăți dacă vrei să termini procesul mai rapid, (deși costul înființării va fi mai mare) însă poți să faci documentele și singur, însă trebuie să știi că e un proces ce îți va lua puțin timp!

Vrei să îți deschizi o firmă? Ne poți contacta și te putem direcționa către firme care înființează societăți 100% online! Avem parteneriate ce îți pot aduce un preț mai bun! Scrie-ne pe Facebook pentru detalii!

Vinde mai mult organic

Citește GRATUIT Ghidul Obține Clienți pentru SEO în 2022

Coș
Pentru a-ți oferi o experiență mai bună folosim Cookie-uri!
Start typing to see products you are looking for.